De vereniging

Skivereniging Sint Bernard heeft tot doel haar leden optimaal voor te bereiden op het beoefenen van de recreatieve wintersport. Daartoe organiseert zij op regionaal niveau diverse sportieve activiteiten.
De vereniging stimuleert de beoefening van de wintersport in de breedste zin van het woord. Van alpineskiën tot langlaufen, van snowboarden tot schaatsen en Nordic Walking. Daarnaast streeft de vereniging ernaar het onderlinge contact tussen de leden te bevorderen.
Sportiviteit, gezelligheid en plezier gaan tijdens de trainingen van Sint Bernard hand in hand.

Zowel in de winter als de zomer biedt Sint Bernard sneeuwfittrainingen in de open lucht. In de zomer ligt het accent op conditiebehoud.
De trainingen variëren qua niveau van beginners tot (ver)gevorderden.

Sinds 2004 biedt Sint Bernard ook Nordic Walking- trainingen en Nordic Walking-wandelingen onder begeleiding van een gids aan.

Naast de trainingen organiseert Sint Bernard een groot aantal andere sportieve en ontspannende activiteiten, zoals wandel- en fietstochten, een mini-triatlon, survivalweekenden, mountainbike- en skeelertochten etc..

Geschiedenis
Skivereniging Sint Bernard is ruim 25 jaar geleden ontstaan uit de regioverenigingen Oost-Nederland van de Nederlandse Skivereniging. Sinds 1996 is Sint Bernard een zelfstandige stichting. Er bestaat nog wel een relatie met de Nederlandse Skivereniging. De Nederlandse Skivereniging draagt retributie af voor leden die lid zijn van zowel de Nederlandse Skivereniging als van Sint Bernard. Deze leden zijn tijdens de trainingen automatisch verzekerd tegen ongevallen.